Kiss József Zsolt asztrológus

Kiss József Zsolt asztrológus

Asztrológia műhely - kezdő csoport

2020. április 02. - Kiss J. Zsolt

Asztrológia műhely - kezdő csoport

Csak azok jelentkezésével tudunk számolni, akik itt, ezen a felületen regisztrálnak a műhelyre! 

Jelentkezés az űrlap kitöltésével, IDE kattintva. Ha adminisztrációval vagy fbeiratkozással kapcsolatos kérdésük lenne, kérjük, az  asztroadm2020@gmail.com e-mailre írjanak!

Akinek pedig szellemi, tartalmi, illetve speciális kérdése van, Kiss József Zsolt asztrológust telefonon hívja, vagy ha hosszabb, előzetesen, e-mailben írja le neki.

muhely_fb_banner_640x330.jpg

 

 

A műhely szellemisége, esszenciája:

A cél az, hogy megismerd annyira az asztrológiát, a saját születési horoszkópodat, hogy egy egyre táguló ön-, és sorsismerethez juss, ami biztosítja a szeretetteljes, tudatos életvezetést a boldogság felé. 

Mindez magában foglalja az asztrológiai tradíció tapasztalati tudását, a személyiség, pszichológiai orientáltságot, a spiritualitást, így holisztikusan leképezve az embert, hogy az itt szerzett tudás mindinkább önismereti saját élményed legyen, amit be tudsz építeni a mindennapjaidba és gyakorlati szinten tudsz használni önmagad és a környezeted önébredésére, humán értékekben és az egyetemes emberi erényekben való gazdagodásra.

A műhely formája és rendje: 
6 + 1 év és igény szerint még fél év felkészítés a szakmai vizsgát igénylőknek (szept.-jún.), havi összesen 2 egész nap óraszámban, szombat (10:00 -18:00) és vasárnap (10:00 - 18:00). Az időpontokat 2-3 hónapra előre mindig közzétesszük. A harmadik évtől kezdve az óraszám valamelyest növekszik, de akkor is az órák hétvégi, illetve munkaszüneti napokon lesznek. A műhelyhez csatlakozni bármikor lehet, ismétlőknek, és bárkinek a saját tudásszintjének megfelelően, a mindenkori elhangzott óraanyag meghallgatásával igény szerint. Így akinek nem szükséges, az addig elhangzott hangfelvételek meghallgatása nélkül is bekapcsolódhat, aki viszont erre igényt tart, az elmúlt félévek díjának megfizetésével kaphatja ezt meg. 2022 februárjától, azaz a műhely 4. félévétől az addig rögzítésre került hétvégi felvételek 30.000 ft/félév, tehát kedvezményes áron vásárolhatóak meg azon becsatlakozók számára, akik ezt szeretnék. 
Jelenleg szeptembertől az ősprincípiumokkal, a planétákkal ismerkedünk és azt követően kezdjük a zodiákust.
 Az alkalmak hanganyagai rögzítésre kerülnek, amiket a befizetett résztvevők ingyenesen letölthetnek. Továbbá minden alkalomról lesz élő Zoom közvetítés is a beiratkozottak számára. A később csatlakozók, pedig időarányosan kiszámolva juthatnak a felvételekhez. Az első év rendhagyó, ugyanis az első félév csak októbertől indul és a második félévben pedig július elején is lesz még egy hétvége, a szeptemberi pótlására.

Levelező, online lehetőségek: mindenkori óraanyagok a csoporttagok számára mindig visszahallgathatóak, továbbá van lehetőség levelezői formára, azzal a feltétellel, hogy akkor is egy félévben legalább 1, de lehetőség szerint 2 hétvégén személyes megjelenés mellett. Kizárólag a tengerentúli jelentkezők számára, illetve akik másképp nem tudják megoldani, az első és a második évben megengedett az a levelező forma, minek során elegendő egy évben egy hétvégét megjelenni személyesen. A levelezők számára az hangfelvételeken kívül - amiket mindenki megkap - még online közvetítés is tartozik, ők is követhetik a műhelyeket a Zoom rendszerén keresztül. 

Időpontok:

Az alkalmak megrendezésére az éppen aktuális járványügyi rendelkezések betartásával kerül majd sor, így részben vagy ha szükséges teljesen virtuálisan, csak a műhelyre jelentkezettek számára hozzáférhetően. A részben személyes jelenlét variációja esetén az odalátogatókra nézve az akkor időszerű járványügyi óvintézkedések kötelezőek lesznek, amiről még adok tájékoztatást.

A műhelyek az aktuális járványhelyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseknek megfelelően, teljesen vagy részben online formában történnek, visszavonásig! (Ezekről időszerűen a beiratkozott hallgatók tájékoztatást kapnak.)


A hétvégék időpontjai: 

 • október 2-3.
 • november 6-7.
 • december 4-5.
 

(Az időpontok mindig kb.2-3 hónappal előtte kerülnek közzététetre.)

A műhely bemutató, bevezető előadásáról készült TV felvételt és az eddigi hanganyagokat a kurzusra beiratkozó, regisztráló jelentkezők megtekinthetik, meghallgathatják. 

 

Helyszín - a járvány ideje alatt, visszavonásig az alkalmak CSAK ONLINE formában lesznek megtartva!

IDEIGLENES helyszín, a járvány ideje alatt: 

LOFT Events Rendezvényterem, 1139 Budapest, Forgách u. 4. A kék metró Forgách utcai megállójától 1 perc gyalog, Váci út Forgách u. sarok, két bejárata van, mindkettő az utca frontjáról, és előtte a Forgách u. mindkét oldalán van parkolóhely. 

 

 

EREDETI helyszín, a járvány elmúltával:

1133 Budapest, Berzsenyi Dániel Gimnázium, Kárpát u. 49-53. (Kárpát u. és Dráva u. sarok) 
A főbejáraton be,  jobbra a színházterem.

 

Részvételi díj:

60.000 Ft/félév, 20.000 Ft előleggekkel a műhelyévek végén. Számlaadás: egyéb személyi jellegű szolgáltatásról, ugyanis ez foglalja magába az asztrológiai önismereti tevékenységet. 
Ahogy minden más ilyen folyamatnál hiányzás esetén természetesen a díj utólagosan nem jár vissza, azonban az alkalmak rögzített hanganyagai meghallgathatóak. A levelezői forma nem jelent kedvezményt, azonban akik nappali formában a fővárostól 100 km-nél távolabbról járnak be, azoknak a díj kedvezményesebb, azaz 55.000 ft/félév. A külföldiekre a budapesti tarifa érvényes, kivéve, ha minden hétvégére eljársz, azaz havi egy alkalommal külföldről, úgy a vidéki díjat fizeted. (Természetesen a korlátozások online formája idején ez a kivétel nem érvényes, hisz a külföldiek nem tudnak a hétvégékre jönni.)
A díjazás infláció és értékarány követéssel az évek során változhat, emelkedhet, és a 3. évtől az óraszám emelkedés okán természetesen félévenként többet kell fizetni. Esetleges emelés félév közben nincs, ez mindig jól, előre bejelentett módon történik.

Jelenleg aki a járvány idején nem tud az őszi órákon személyesen megjelenni, illetve aki online levelezőre iratkozik be, annak lehetősége van online fizetésre (utalás), aminek módjáról a kurzusra történő regisztrációját követően kap tájékoztatást. 

A műhely célja:
Ön-, sors- és világismereti "saját élmény" adása, avagy a cél az, hogy a saját horoszkópod, így önmagad működését, sorsodat, a hat év alatt teljesen megértsd, átéld, közelebb juss annak elfogadásához, teremtéséhez és tudd használni szeretetteljes és tudatos életvezetésedhez. Az "asztrológia, mint szakrális tudomány" segítségével olyan önismeretet, gondolkodásmódot és szemléletváltozást lehet elérni, amivel mindenki a saját életében sokkal hatékonyabban, kiteljesedve tud élni és haladni a szeretet és az önébredés felé. Aki pedig segítő hivatásban dolgozik, vagy fog működni, az itt elsajátított asztrológiai tudását kiegészítésképpen lehetőségében áll használni. Ezenkívül bárki, bármilyen életterületen dolgozik, illetve viszi hivatását ott már egy ilyen világlátással, önmagával és a külvilággal sokkal inkább tudatosabb viszonyba tud hatni környezetére, s a munkáján keresztül a külvilágra. Továbbá természetesen a műhely célja az is, hogy jól felkészült, lélektanilag alkalmas, kellő ön- és sorsismerettel rendelkező, esetleg e mellé valamilyen terápiás módszert is elsajátító, gyakorló, ismeretterjesztésben részt vállaló asztrológussá váljon, az aki úgy tudja, érzi, hogy ezzel van dolga. Akik a későbbiekben emberekkel foglalkozhatnak, segítségnyújtásban, sors- és önismereti klienskapcsolatban.


Az egész folyamat természetesen tartalmazza mindazt, ami az asztrológia gyakorlatban, ön- és sorsismereti, életvezetési szempontból és a segítségadásban alkalmazható. Mindennel foglalkozunk, ami az asztrológiai horoszkópból kiolvasható, és az bizonyítottan alkalmazható. Jegyzem meg, hogy a születési horoszkópunk tartalmazza a születetten hozott múltunkat, a karakterünket, a gyermekkorunk öntudatlan mintáit, a bennünk rejlő archetípusokat, a személyiségünk fejlődésének történetét, sorskérdéseinket, élet- és önismereti lehetőségeinket, feladatainkat, csakhogy a leglényegesebbeket említsem.

A műhelyen való résztvétel, ahogy maga az asztrológia használata, nem helyettesíti az önismereti saját élményt, szükség esetén pszichoterápiát, illetve bármilyen vallásgyakorlatot, vagy szellemi praxist, hanem előkészítheti, kiegészítheti mindazt. Mindezzel együtt a folyamat során - annak keretein belül is - lehetőséged nyílik önismereti saját élmény megszerzésére, erre hivatott, külön kiegészítő fórumokon és szakemberek segítségével.

Akiknek tudomásuk szerint súlyos személyiségzavaruk van, pszichiátriai, ill. ez irányú gyógyszeres kezelés alatt állnak, azoknak feltétlenül szükséges egy előzetes konzultáció a terapeutájuk, a műhely vezetője, valamint saját maguk részvételével.

Amint azt gondolom sokak számára ismeretes, jelenleg hazánkban asztrológiából, államilag elismert, hivatalos végzettséget felsőoktatási intézményben, vagy máshol nem lehet szerezni. A helyzet ez ügyben hasonlatos, mint pl. az idegen nyelvek elsajátítása esetén, miszerint sokféle nyelvstúdió, kurzus, magániskola van, de egy központi helyen lehet nyelvvizsgát tenni. Ahogy fogalmaztam, csak hasonlatos, mert az ilyen jellegű folyamatok végén Magyarországon nincs hivatalos hatósági dokumentum, illetve az asztrológia stúdiumok többségénél a képzés befejeztével szakmai elismervény sincs.
Így a jelen műhelymunka sorozat sem biztosít hivatalosan alkalmazható szakmai kompetenciát, ám valódi, ön, sors, világismereti tudást igen, amit bárki önmaga és ha ezt választja,  mások önébredésének, ismeretének szolgálatában, annak kísérésében használhat akár az általa folytatott foglalkozást kiegészítve az adott hivatás szabályainak és az aktuális törvények betartása mellett.
Ez a folyamat 6 + 1 évig tart, illetve még ezen felül igény szerint fél év további előkészítést és egy házi megmérettetést követően -  az eddigi gyakorlat szerint - a nálam résztvevők a rendbe beépített feltételekkel egy spirituális orientáltságú asztrológiai grémium előtt is megmutathatják magukat önismeretük és az asztrológiai jártasságuk tekintetében. Ez természetesen miután az asztrológusi tevékenység hazánkban nem számít hivatásnak, szakmának, így ez nem hivatalosan, csak magán, baráti jelleggel történik.

Tematika:

 • Alapvető spirituális, "lélektani" összefüggések áttekintése
 • Az asztrológia szellemisége
 • Alapvető égimechanikai ismeretek
 • Elemtan
 • Tengelyek
 • Planéták
 • Zodiákus, alap archetípusok
 • Planéták a jegyekben
 • Házrendszer
 • Planéták a házakban
 • Fényszögtan
 • Az összes horoszkóp elem, ami a radixkifejtéshez szükséges és azok valamennyi összefüggése
 • A képlet fölállítása
 • Képletkorrekció
 • Kifejtés, elemzéstan
 • Prognosztika, eljárások, segédhoroszkópok
 • Emberi kapcsolatok, együttműködések asztrológiája (Szinasztria)
 • Pár, szülő-gyermek, testvér, barát, munkatárs, ellenfél, kapcsolatok, különféle alá-, fölérendelt emberi kapcsolatok. Pl. oktató-diák; tanító-tanítvány; főnök-beosztott; orvos-páciens
 • Általános pszichológiai ismeretek, összefüggések az asztrológia használatához
 • Fejlődés- és viselkedéslélektan
 • Szexuálpszichológia, pszichopatológia asztrológusoknk
 • Személyiségkép, zavar, elakadások felismerése a születési képletben, ezek önismereti megsegítési lehetőségei az asztrológia által
 • Egészségügyi, orvosi asztrológia
 • Életmód, betegség megelőzés, felismerés valamint a gyógyítást kiegészítő segítségadás (elsősorban önismereti, életvezetési és "életmódbéli") az asztrológia eszköztárával
 • Mundán asztrológia.
 • Gyakorlati-, lélektani-, kommunikációs felkészülés az asztrológiai ügyfélkapcsolat egyéni, önismereti formájú, valamint ismeretterjesztő munkára
 • A műhelyek végén házi megmérettetés
 • Külön felkészülés az akkor éppen aktuálisan, a szakma által elismert asztrológiai önismereti önreflexióra
süti beállítások módosítása