Kiss József Zsolt mentálhigiénés szakember

Kiss József Zsolt mentálhigiénés szakember

Asztrológia műhely / iskola - haladó csoport

2020. április 02. - Kiss J. Zsolt

Asztrológia műhely / iskola - haladó csoport

Csak azok jelentkezésével tudunk számolni, akik itt, ezen a felületen regisztrálnak a műhelyre! 

Jelentkezés az űrlap kitöltésével, IDE kattintva. Ha adminisztrációval vagy beiratkozással kapcsolatos kérdésük lenne, kérjük, az  asztroadm2020@gmail.com e-mailre írjanak!

Akinek pedig szellemi, tartalmi, illetve speciális kérdése van, Kiss József Zsolt asztrológust telefonon hívja, vagy ha hosszabb, előzetesen, e-mailben írja le neki. 

 

A műhely szellemisége, esszenciája:

A cél az, hogy megismerd annyira az asztrológiát, a saját születési horoszkópodat, hogy egy egyre táguló ön-, és sorsismerethez juss, ami biztosítja a szeretetteljes, tudatos életvezetést a boldogság felé. 

Mindez magában foglalja az asztrológiai tradíció tapasztalati tudását, a személyiség, pszichológiai orientáltságot, a spiritualitást, így holisztikusan leképezve az embert, hogy az itt szerzett tudás mindinkább önismereti saját élményed legyen, amit be tudsz építeni a mindennapjaidba és gyakorlati szinten tudsz használni önmagad és a környezeted önébredésére, humán értékekben és az egyetemes emberi erényekben való gazdagodásra.

A műhely formája és rendje: 
6 + 1 év és igény szerint még fél év felkészítés a szakmai vizsgát igénylőknek (szept.-jún.), havi összesen 2 egész nap óraszámban, szombat (10:00 -18:00) és vasárnap (10:00 - 18:00). Az időpontokat 2-3 hónapra előre mindig közzétesszük. A harmadik évtől kezdve a tanévek hosszabbak, 6 hónaposak lesznek (augusztus végétől július elejéig), de akkor is az órák hétvégi, illetve munkaszüneti napokon lesznek. A műhelyhez csatlakozni bármikor lehet, ismétlőknek, és bárkinek a saját tudásszintjének megfelelően, a mindenkori elhangzott óraanyag meghallgatásával igény szerint. Így akinek nem szükséges, az addig elhangzott hangfelvételek meghallgatása nélkül is bekapcsolódhat, aki viszont erre igényt tart, a felvételeket 40.000 ft/félév ellenében visszamenőleg megvásárolhatja.
Jelenleg a harmadik tanév második félévét kezdtük februárban, jelenleg a zodiákus kört, alap archetípusokat tanulmányozzuk. Aki szeretne bármikor becsatlakozni ha telefonon felhív, tudom tájékoztatni arról, hogy aktuálisan hol tartunk az asztrológiával való megismerkedésben. 
Az alkalmak hanganyagai rögzítésre kerülnek, amiket a befizetett résztvevők ingyenesen letölthetnek. Továbbá minden alkalomról lesz élő Zoom közvetítés is a beiratkozottak számára. A később csatlakozók, pedig időarányosan kiszámolva juthatnak a felvételekhez. 

Levelező, online lehetőségek: mindenkori óraanyagok a csoporttagok számára mindig visszahallgathatóak, és szükség esetén a rögzített képanyag is megnézhető, továbbá van lehetőség levelezői formára, azzal a feltétellel, hogy akkor is egy félévben legalább 1, de lehetőség szerint 2 hétvégén személyes megjelenés mellett. Kizárólag a tengerentúli jelentkezők számára, illetve akik másképp nem tudják megoldani, az első és a második évben megengedett az a levelező forma, minek során elegendő egy évben egy hétvégét megjelenni személyesen. A levelezők számára az hangfelvételeken kívül - amiket mindenki megkap - még online közvetítés is tartozik, ők is követhetik a műhelyeket a Zoom rendszerén keresztül. 

Időpontok:

Az alkalmak megrendezésére az éppen aktuális járványügyi rendelkezések betartásával kerül majd sor, így részben vagy ha szükséges teljesen virtuálisan, csak a műhelyre jelentkezettek számára hozzáférhetően. A részben személyes jelenlét variációja esetén az odalátogatókra nézve az akkor időszerű járványügyi óvintézkedések kötelezőek lesznek, amiről még adok tájékoztatást.

A műhelyek az aktuális járványhelyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseknek megfelelően, teljesen vagy részben online formában történnek, visszavonásig! (Ezekről időszerűen a beiratkozott hallgatók tájékoztatást kapnak.)


A hétvégék időpontjai: 

 • április 20-21.
 • május 11-12.
 • június 1-2.
 • június 22-23.
 

(Az időpontok mindig kb. 2-3 hónappal előtte kerülnek közzétételre.)

A műhely bemutató, bevezető előadásáról készült TV felvételt és az eddigi hanganyagokat a kurzusra beiratkozó, regisztráló jelentkezők megtekinthetik, meghallgathatják. 

Helyszín (téli időszakban a helyszín lehet, hogy változik):

Berzsenyi Dániel Gimnázium, 1133 Budapest, Kárpát u. 49-53.

Részvételi díj:

80.000 Ft/félév (1 félév 6 teljes hétvégét jelent), 40.000 Ft előlegekkel a műhelyévek végén. Számlaadás: egyéb személyi jellegű szolgáltatásról, ugyanis ez foglalja magába az asztrológiai önismereti tevékenységet. 
Ahogy minden más ilyen folyamatnál hiányzás esetén természetesen a díj utólagosan nem jár vissza, azonban az alkalmak rögzített hanganyagai meghallgathatóak. A levelezői forma nem jelent kedvezményt, azonban akik nappali formában a fővárostól 50 km-nél távolabbról járnak be, azoknak a díj kedvezményesebb, azaz 75.000 ft/félév. A külföldiekre a budapesti tarifa érvényes, kivéve, ha minden hétvégére eljársz, azaz havi egy alkalommal külföldről, úgy a vidéki díjat fizeted. (Ezek az árak az aktuális félévre érvényesek, amikor az órák egy jó része online formában zajlik. Természetesen a korlátozások online formája idején ez a kivétel nem érvényes, hisz a külföldiek nem tudnak a hétvégékre jönni.)
A díjazás infláció és értékarány követéssel az évek során változhat, emelkedhet, és a 3. évtől az óraszám emelkedés okán természetesen félévenként többet kell fizetni. Esetleges emelés félév közben nincs, ez mindig jól, előre bejelentett módon történik. 2023. februártól a díjazás természetes módon is emelkedik, hisz ez lesz az első hosszabb félévünk, és a tervek szerint visszatérünk a személyes találkozásokra, a Zoom-os, élő közvetítés megtartásával. Inflációkövető emelésre a kurzus indulása óta most először, 2023. február 1-től került sor. (Ezek az árak az aktuális félévre vonatkoznak.)

A műhely célja:
Ön-, sors- és világismereti "saját élmény" adása, avagy a cél az, hogy a saját horoszkópod, így önmagad működését, sorsodat, a hat év alatt teljesen megértsd, átéld, közelebb juss annak elfogadásához, teremtéséhez és tudd használni szeretetteljes és tudatos életvezetésedhez. Az "asztrológia, mint szakrális tudomány" segítségével olyan önismeretet, gondolkodásmódot és szemléletváltozást lehet elérni, amivel mindenki a saját életében sokkal hatékonyabban, kiteljesedve tud élni és haladni a szeretet és az önébredés felé. Aki pedig segítő hivatásban dolgozik, vagy fog működni, az itt elsajátított asztrológiai tudását kiegészítésképpen lehetőségében áll használni. Ezenkívül bárki, bármilyen életterületen dolgozik, illetve viszi hivatását ott már egy ilyen világlátással, önmagával és a külvilággal sokkal inkább tudatosabb viszonyba tud hatni környezetére, s a munkáján keresztül a külvilágra. Továbbá természetesen a műhely célja az is, hogy jól felkészült, lélektanilag alkalmas, kellő ön- és sorsismerettel rendelkező, esetleg e mellé valamilyen terápiás módszert is elsajátító, gyakorló, ismeretterjesztésben részt vállaló asztrológussá váljon, az aki úgy tudja, érzi, hogy ezzel van dolga. Akik a későbbiekben emberekkel foglalkozhatnak, segítségnyújtásban, sors- és önismereti klienskapcsolatban.


Az egész folyamat természetesen tartalmazza mindazt, ami az asztrológia gyakorlatban, ön- és sorsismereti, életvezetési szempontból és a segítségadásban alkalmazható. Mindennel foglalkozunk, ami az asztrológiai horoszkópból kiolvasható, és az bizonyítottan alkalmazható. Jegyzem meg, hogy a születési horoszkópunk tartalmazza a születetten hozott múltunkat, a karakterünket, a gyermekkorunk öntudatlan mintáit, a bennünk rejlő archetípusokat, a személyiségünk fejlődésének történetét, sorskérdéseinket, élet- és önismereti lehetőségeinket, feladatainkat, csakhogy a leglényegesebbeket említsem.

A műhelyen való résztvétel, ahogy maga az asztrológia használata, nem helyettesíti az önismereti saját élményt, szükség esetén pszichoterápiát, illetve bármilyen vallásgyakorlatot, vagy szellemi praxist, hanem előkészítheti, kiegészítheti mindazt. Mindezzel együtt a folyamat során - annak keretein belül is - lehetőséged nyílik önismereti saját élmény megszerzésére, erre hivatott, külön kiegészítő fórumokon és szakemberek segítségével.

Akiknek tudomásuk szerint súlyos személyiségzavaruk van, pszichiátriai, ill. ez irányú gyógyszeres kezelés alatt állnak, azoknak feltétlenül szükséges egy előzetes konzultáció a terapeutájuk, a műhely vezetője, valamint saját maguk részvételével.

Amint azt gondolom sokak számára ismeretes, jelenleg hazánkban asztrológiából, államilag elismert, hivatalos végzettséget felsőoktatási intézményben, vagy máshol nem lehet szerezni. A helyzet ez ügyben hasonlatos, mint pl. az idegen nyelvek elsajátítása esetén, miszerint sokféle nyelvstúdió, kurzus, magániskola van, de egy központi helyen lehet nyelvvizsgát tenni. Ahogy fogalmaztam, csak hasonlatos, mert az ilyen jellegű folyamatok végén Magyarországon nincs hivatalos hatósági dokumentum, illetve az asztrológia stúdiumok többségénél a képzés befejeztével szakmai elismervény sincs.
Így a jelen műhelymunka sorozat sem biztosít hivatalosan alkalmazható szakmai kompetenciát, ám valódi, ön, sors, világismereti tudást igen, amit bárki önmaga és ha ezt választja,  mások önébredésének, ismeretének szolgálatában, annak kísérésében használhat akár az általa folytatott foglalkozást kiegészítve az adott hivatás szabályainak és az aktuális törvények betartása mellett.
Ez a folyamat 6 + 1 évig tart, illetve még ezen felül igény szerint fél év további előkészítést és egy házi megmérettetést követően -  az eddigi gyakorlat szerint - a nálam résztvevők a rendbe beépített feltételekkel egy spirituális orientáltságú asztrológiai grémium előtt is megmutathatják magukat önismeretük és az asztrológiai jártasságuk tekintetében. Ez természetesen miután az asztrológusi tevékenység hazánkban nem számít hivatásnak, szakmának, így ez nem hivatalosan, csak magán, baráti jelleggel történik.
Természetesen ez egy szakmai grémium által validált és ugyancsak szakmai elismerésnek minősülő vizsga, amit az ezt igazoló oklevél is bizonyít.
Minderről bővebb információ: www.asztrovizsga.hu

Tematika:

 • Alapvető spirituális, "lélektani" összefüggések áttekintése
 • Az asztrológia szellemisége
 • Alapvető égimechanikai ismeretek
 • Elemtan
 • Tengelyek
 • Planéták
 • Zodiákus, alap archetípusok
 • Planéták a jegyekben
 • Házrendszer
 • Planéták a házakban
 • Fényszögtan
 • Az összes horoszkóp elem, ami a radixkifejtéshez szükséges és azok valamennyi összefüggése
 • A képlet fölállítása
 • Képletkorrekció
 • Kifejtés, elemzéstan
 • Prognosztika, eljárások, segédhoroszkópok
 • Emberi kapcsolatok, együttműködések asztrológiája (Szinasztria)
 • Pár, szülő-gyermek, testvér, barát, munkatárs, ellenfél, kapcsolatok, különféle alá-, fölérendelt emberi kapcsolatok. Pl. oktató-diák; tanító-tanítvány; főnök-beosztott; orvos-páciens
 • Általános pszichológiai ismeretek, összefüggések az asztrológia használatához
 • Fejlődés- és viselkedéslélektan
 • Szexuálpszichológia, pszichopatológia asztrológusoknk
 • Személyiségkép, zavar, elakadások felismerése a születési képletben, ezek önismereti megsegítési lehetőségei az asztrológia által
 • Egészségügyi, orvosi asztrológia
 • Mundán asztrológia

Plusz kurzus csak a vizsgázóknak:

 • Életmód, betegség megelőzés, felismerés valamint a gyógyítást kiegészítő segítségadás (elsősorban önismereti, életvezetési és "életmódbéli") az asztrológia eszköztárával
 • Gyakorlati-, lélektani-, kommunikációs felkészülés az asztrológiai ügyfélkapcsolat egyéni, önismereti formájú, valamint ismeretterjesztő munkára
 • A műhelyek végén házi megmérettetés
 • Külön felkészülés az akkor éppen aktuálisan, a szakma által elismert asztrológiai önismereti önreflexióra

A bejegyzés trackback címe:

https://kissjozsefzsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr8315577584
süti beállítások módosítása